I am installation Arch Linux ~ above a Asus Zenbook UX433FN. I desire to usage the nvidia card the it come with, so ns am following the measures at the NVIDIA Optimus page on the ArchWiki. The Nvidia driver is loading alright and there are no errors in the Xorg.log, yet when running glxgears ns get:


Even though the gears display fine. The background of the desktop computer is likewise not loading properly, so i guess i am missing something. The journalctl is additionally not showing any errors, various other than the CPU temperature being over threshold while glxgears operation (if there to be a way to prevent this I would certainly appreciate it, but I'm guessing it's just how it is).

You are watching: Libgl error: no matching fbconfigs or visuals found libgl error: failed to load driver: swrast

This is the calculation of pacman -Qs libgl:


local/lib32-libglvnd 1.1.0-1 The GL Vendor-Neutral Dispatch librarylocal/lib32-mesa 18.3.4-1 one open-source implementation of the OpenGL specification (32-bit)local/lib32-nvidia-utils 418.43-2 NVIDIA drivers utilities (32-bit)local/libglade 2.6.4-6 permits you to pack glade interface records in a regime at runtimelocal/libglvnd 1.1.0-1 The GL Vendor-Neutral Dispatch librarylocal/mesa 18.3.4-1 one open-source implementation of the OpenGL specificationlocal/nvidia-utils 418.43-2 NVIDIA chauffeurs utilities
Should I remove mesa drivers? currently on mine xorg.conf file I have actually two devices and two screens defined, but I am using xrandr to fill the nvidia one top top startup.

Thanks in advance!


V1delForum Moderator
*

Welcome come the boards.

Move her xorg.conf record out the the way, and retry, write-up the xrandr regulates used and where you are using them, and also the xorg.conf you intend to use. And that xorg.log. Don't remove mesa the is integral to a the majority of things.

Right now you have damaged acceleration which describes the CPU usage and also general brokeness, as you have not posted her configuration that is difficult to say what is the cause, in general, you need to simply try what's written on the wiki together is, and if that worked try to check what you'd have to do for more configuring a multi monitor setup.

See more: Red Princess Jasmine Red Outfit, Red Outfit, Disney Jasmine, Princess Outfits


Thanks for the welcome, I eliminated the xorg.conf record and it operated without problems. I have some tearing but I review on the wiki it can be solved, and also I will shot later.

I had followed the instructions on the wiki, but prior to that ns had gotten Xorg running utilizing modesetting. I will paste mine xorg.conf (for currently xorg.conf.bk) and also xrandr regulates just in case:

xorg.conf:


Section "ServerLayout" i would "X.org Configured" screen 0 "Screen0" 0 0 screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"EndSectionSection "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" FontPath "/usr/share/fonts/misc" FontPath "/usr/share/fonts/TTF" FontPath "/usr/share/fonts/OTF" FontPath "/usr/share/fonts/Type1" FontPath "/usr/share/fonts/100dpi" FontPath "/usr/share/fonts/75dpi"EndSectionSection "Module" pack "glx"EndSectionSection "InputDevice" i would "Keyboard0" Driver "kbd"EndSectionSection "InputDevice" identifier "Mouse0" Driver "mouse" option "Protocol" "auto" option "Device" "/dev/input/mice" alternative "ZAxisMapping" "4 5 6 7"EndSectionSection "Monitor" i would "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Monitor Model"EndSectionSection "Monitor" id "Monitor1" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Monitor Model"EndSectionSection "Device" identifier "Card0" Driver "intel" BusID "PCI:0:2:0"EndSectionSection "Device" identifier "nvidia" Driver "nvidia" BusID "PCI:2:0:0" alternative "AllowEmptyInitialConfiguration"EndSectionSection "Screen" identifier "Screen0" an equipment "Card0" monitor "Monitor0" SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 1 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 4 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 8 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 15 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 16 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSectionEndSectionSection "Screen" identifier "Screen1" maker "nvidia" screen "Monitor1" SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 1 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 4 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 8 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 15 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 16 EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSectionEndSection